Conische Masten - Valmont Seamless Weld Technology

Seamless Weld Technology 

Verlichting-Conisch-Masten-SWT-2-Op
Valmont SWT:
  • De nieuwe standaard
  • Minder C02 uitstoot 
  • Minder zinkaangroei
  • Betere doorlassing dan oude technologie
  • Mooier uiterlijk, gladder
Esthetica speelt vandaag de dag een steeds grotere rol bij de keuze voor uw masten voor de openbare ruimte. Valmont heeft grootschalig geïnvesteerd in een nieuwe gepatendeerde technologie om rond conische masten te produceren volgens het SWT principe.

Bij de verouderde techniek om rond conische masten te produceren wordt nog steeds gebruik gemaakt van een langs-lasnaad die zichtbaar aanwezig is. Deze wordt in de volksmond de rups genoemd. Dit is inherent aan de oude technologie waarbij na het zetten van de plaat de uiteinden bij elkaar worden gelast met een rups die er op ligt (en deels doorlassing heeft).

Bij SWT wordt geen gebruik gemaakt van lasdraad (met een bepaald sylicium gehalte), dan het materiaal van de mast zelf. Het proces dat voor SWT ontwikkeld is maakt gebruik van het versmelten van de uiteinden van de rond conische kegel. Deze wordt in elkaar versmolten zodat men een product krijgt met een premium doorlassing, en tevens een esthetisch fraaiere lasnaad. De lasnaad ligt er dus niet meer op als een rups, maar ligt gelijk met het basis materiaal. Omdat er bij SWT geen materiaal van buitenaf toegevoegd wordt is ook na het thermisch verzinken en of coaten een product ontstaan dat past bij de hedendaagse vraag in de markt. Alle rond conische masten die door Valmont geleverd worden zijn voorzien van SWT.

Verlichting-Conisch-Masten-SWT-3